Print Recipe

Magvas túrós háromszög

Prep Time20 mins
Cook Time10 mins
Total Time30 mins
Course: Sós sütemény
Servings: 6 -8 fő
Author: Olgikonyhaja

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin vaj, esetleg zsír
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 egész tojás
  • Reszelt sajt
  • Magok amiket szeretnél a tetején: dió mogyoró, szezámmag, stb

Elkészítés

  • A zsiradékot a lisztet és a túrót összegyúrjuk, és fél-egy órát pihentetjük (hűvös helyen, esetleg a hűtőben, kb 6-10 fokon)
  • Pihentetés után vékonyra (kb 5mm) nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással.
  • A nagyobb magokat durvára törjük.majd megszórjuk vele a tésztát.
  • A reszelt sajttal is megszórjuk és háromszögekre vágjuk ( vagy amilyen alakúra szeretnéd).
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  • Előmelegített sütőben 200°C fokon megsütjük, kb 10-15 perc alatt.

Ez még fontos lehet

A tészta kidolgozásánál a zsiradékot a hűtőből kivéve,szobahőmérsékleten kicsit felmelegítve(ne olvadjon folyósra) kezdjük el összemorzsolni a liszttel. A tészta pihentetésére ezt követően azért van szükség hogy a zsiradék visszadermedjen és tudjunk vele dolgozni. Ha a tészta a kidolgozása során nem melegszik fel túlságosan, és úgy gondoljuk, menni fog a nyújtás, vágás, akkor a pihentetést el is hagyhatjuk, és nekifoghatunk a többi folyamatnak.