Print Recipe

Daramorzsa recept

Prep Time15 mins
Cook Time10 mins
Total Time25 mins
Servings: 2 -3 személyre

Hozzávalók

  • 0.50 liter tej
  • 4 db egész tojás
  • 2 bögre búzadara /250 ml/
  • reszelt citromhéj /kezeletlen/
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5-10 dkg mazsola ízlés szerint
  • kb:4-5 evőkanál étolaj

Elkészítés

  • Egy nagyobb tálba a tojásokat a cukorral elkeverem, beleöntöm a 2 bögre búzadarát és a tejet. Szép simára kavarom az egészet, amit némi (kezeletlen) reszelt citromhéjjal ízesítek.
  • A mazsolát folyó víznél többször átmosom, majd felöntöm meleg vízzel úgy, hogy ellepje és hagyom őket picit ázni. Pár perc után leöntöm a vizet a mazsoláról, és belekeverem a tejes grízbe.
  • Keverjünk a tésztához egy kevés étolajat, körülbelül 2 evőkanállal.
  • Pár óra pihentetés nem árt a tésztának, ez idő alatt van ideje a gríznek magába szívni a folyadékot, de ez a lépés kihagyható.
  • Egy tapadásmentes serpenyőben kevés étolajat melegítek (kb.3-4 evőkanál), a masszát beleöntöm és várok pár percet, mielőtt elkezdeném keverni, amíg az alja picit elkezd sülni, pirulni. A sütést nagy lángon kell elkezdeni, és mikor a tészta már nem ragacsos állagú akkor lehet mérsékelni.
  • Egy széles lapos fakanállal óvatosan forgatom a tésztát.
  • Addig pirítjuk, míg az állaga szép pirult (nem égett) falatkákra és morzsákra kezd szétesni.

Ez még fontos lehet

Baracklekvárral, kevés porcukorral meg hintve a legfinomabb.
Az elvetemültebbek "mint én" cukrozott kakaóporral is megszórhatják.