Go Back

Almaleves

Course: Gyümölcsleves

Hozzávalók

  • 5-6 db alma
  • 3-4 evőkanál cukor ízlés szerint adagolhatjuk
  • fahéj
  • szegfűszeg lehet őrölt is
  • 2 citromkarika
  • fél citrom leve
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás pudingpor vagy 2-3evőkanál keményítő vagy liszt
  • kis doboz tejföl vagy 2 dl főző tejszín

Elkészítés

  • Az almákat tisztítás után kockákra vágjuk.
  • Vízzel, egy csipet sóval 3-4 evőkanál cukorral, 2 citromkarikával és a fűszerekkel feltesszük főzni.
  • A sűrítő anyagot (pudingpor, keményítő) a tejfölben vagy a tejszínben elkeverjük, és ha felforrt a víz, hő kiegyenlítés után a leveshez adjuk.
  • Ha kevésnek találnánk, adhatunk hozzá egy kis cukrot, és citromlevet is, ízlés szerint.

Ez még fontos lehet

A hő kiegyenlítés azt jelenti, hogy a tejszínnel elkevert pudingporba 3-5 evőkanál vizet rakunk a forrásban lévő levesből. Összekeverjük csomómentesre, és a leveshez adjuk. Erre azért van szükség, mert ha ezt a lépést kihagyjuk, akkor a tejszínes keményítő összeáll kis galacsinokká, ami nem annyira szép.