Go Back

Kókuszgolyó

Course: Desszert

Hozzávalók

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 olyan pici üveg rum aroma
  • 3-3,5 dl meggylé esetleg más gyümölcslé vagy tej
  • 5 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

  • A darált kekszet a kakaóport a porcukrot összekeverjük.
  • A gyümölcslébe a rumaromát elkeverjük, majd a száraz anyagokhoz öntve elkeverjük.
  • Hozzáadunk 5 evőkanál baracklekvárt és az egészet egy masszává gyúrjuk.
  • Gombócokat gyúrunk belőle és kókuszreszelékben megforgatjuk.

Ez még fontos lehet

Mint a többi receptnél is a cukor mennyisége a minimálisra van leszorítva, amikor még pont jó. Ha ez neked nem elég édes akkor még rakhatsz bele.
A golyók meggyúrása után ne sokat várjunk, hempergessük meg a kókuszreszelékben, mert hamar megszárad és akkor nem tapad rá.
Ha kész van, érdemes letakarva tárolni, az előbbihez hasonló okok miatt. Miszerint is, hogy kiszárad.