Go Back

Cukormáz készítése

5 csillag 2 szavazatból

Hozzávalók
  

  • 50 g porcukor
  • 1-1,5 evőkanál citromlé ha színezzük akkor 1 ek, ha fehéret szeretnénk akkor 1,5ek
  • Ha színeset szeretnénk akkor színezék. Én a folyékonyat használom

Elkészítés
 

  • A porcukrot és a citromlevet összekeverjük majd a muffinokat belemártogatjuk.
  • A felesleget lecsöpögtetjük, majd a talpára állítva megvárjuk amíg megszárad.
  • Az 50g cukor kb 6-7 muffinra elegendő. Tehát átlagosan elmondható, hogy 100g - 150g porcukorból készítsük, hiszen a legtöbb recept 10-20 db muffin elkészítésére méretezett.
  • A cukormáz állaga kb olyan legyen mint a méz, de ne az a folyékony fajta méz, hanem amelyik olyan nehezebben folyik.

Ez még fontos lehet

Én a folyékony --nem a zselés-- színezőt szoktam használni, amiből fél evőkanál kerül bele, ebben az esetben elég egy kisebb evőkanál citromlé is, mert a színező még hígít rajta és így pont jó lesz.
Érdemes először fele mennyiségű citromlével hígítani a cukrot, majd hozzáadni a színezéket, és végül ha még kívánja, akkor a másik rész citromlevet adhatjuk hozzá.