Go Back
Print Recipe
4.88 csillag 8 szavazatból

Répatorta mascarpone krémmel

Prep Time10 mins
Cook Time30 mins
Total Time40 mins
Course: Desszert
Servings: 16 szelet

Hozzávalók

A tésztához:

  • 30 dkg sárgarépa reszelve
  • 3 to jás
  • csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg dió darálva
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 20 dkg mascarpone krémsajt
  • 2-3 evőkanál cukor a növényi tejszínhab édesebb, abba elég 2
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítés

A tészta elkészítése:

  • A sárgarépát megpucoljuk, sajtreszelőn lereszeljük.
  • Három egész tojást a cukorral csipet sóval habosra keverjük (nem habbá ,csak habosra).
  • A tojáshoz adjuk a darált diót, amit elkeverünk vele, majd a sütőporral elkevert lisztet is, és ismét jól elkeverjük.
  • A legvégén a reszelt répa kerül bele. Addig keverjük amíg egy homogén masszát kapunk.
  • Egy sütő papírral bélelt tortaformába öntjük és egy kanállal simára igazgatjuk.
  • Előmelegített sütőben kb 30 percig 180°C-on sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük hogy ragad- e a tészta.

A krém elkészítése:

  • A krémhez a tejszínt habbá verjük. ( Esetleg lehet hozzá keverni egy csomag habfixálót is, ha pl másnapra készíted). Összekeverjük a cukorral és a mascarponéval.
  • A tészta kihűlése után ketté vágjuk, megkenjük a belsejét, majd kívülről is bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
  • Díszítésre narancssárga és zöld marcipánból gyurmázhatunk bébi répákat és a zöldjét.

Ez még fontos lehet

Én a habot növényi alapú tejszínből készítettem mert azt jó keményre fel lehet verni, de tejszínből is el lehet készíteni. Viszont, ha nem raksz a krémbe habfixálót, akkor érdemes a kenés előtt hűtőbe rakni mert így kicsit sűrűbb lesz és könnyebb felkenni,
A marcipán, ha a krémre kerül, majd az egész a hűtőbe, akkor egész biztos, hogy magába szív annyi nedvességet, hogy elkezd olvadni. Ha otthonra készül és nem szépségversenyre akkor ez nem akkora probléma, de ha viszed valahova vendégségbe, akkor a torta felvágása előtt max 1-2 órával rakd fel a marcipánokat.