Go Back

Legcsokisabb brownie

Olgikonyhaja
Kategória Desszert

Hozzávalók
  

  • 250 g vaj
  • 200 g ét csokoládé
  • 80 g kakaópor átszitálva
  • 65 g finomliszt átszitálva
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 360 g porcukor én 200g-al csináltam, tehát kevesebb is elég
  • 4 to jás

Elkészítés
 

  • Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra
  • A száraz alapanyagokat (liszt, kakaópor, sütőpor, cukor) összekeverjük. Ha szeretnénk bele rakni diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöt, akkor azt is belekeverhetjük itt.
  • A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. Majd a száraz anyagokkal összekeverjük.
  • Ezután hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
  • Kibélelünk sütőpapírral egy kisebb tepsit, és felöntjük az összekevert tésztával.
  • Előmelegített sütőben 180 °C-on , 25 perc, alatt készre sütjük..

Ez még fontos lehet

A sütési időt érdemes kitapasztalni. Én egy hústűvel szurkáltam meg, és addig sütöttem, amíg csak imitt amott ragadt rá a tészta. Általánosan elmondható, hogy 15 és 25 perc között érdemes sütni.