Go Back

Hólabda

Olgikonyhaja
Kategória Deszert
Előkészítés 15 minutes
Főzés 1 hour
Teljes idő 1 hour 15 minutes

Hozzávalók
  

  • Tésztához :
  • 8 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 8 evőkanál forró víz
  • Krém:
  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 vaníliás cukor
  • 30 dkg vaj margarin
  • 30 dkg porcukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés
 

  • A 8 tojást habosra keverjük a cukorral robotgéppel.A forró vizet kanalanként hozzáadjuk keverés közben.
  • A lisztet a kakaóval és a sütőporral elkeverjük és ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
  • Nagyobb tepsibe sütőpapírt rakunk és kisütjük.Tűpróbával ellenőrizzük. Kb 30-40 perc.
  • Ha kihűlt a tészta kettévágjuk és pogácsákat szaggatunk a tésztából.
  • A krémhez a tejbe elkeverjük a lisztet a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük majd kihűtjük.
  • A porcukrot a puha vajjal habosra keverjük robotgéppel, majd hozzákeverjük a tejes krémet is.
  • A korongokból egyet megkenünk krémmel majd egy koronggal befedjük . A szélét is körbekenjük krémmel majd a tetejét is.
  • Egy tálba kókuszreszeléket szórunk és a hólabdákat beleforgatjuk .Ha tetejét csokival vonjuk be akkor kozáksapkát kapunk.

Ez még fontos lehet

A kiszaggatott tészta maradékát felhasználhatjuk somlói galuskához. Addig is én beraktam a fagyasztóba.
Bennem és másokban is felmerült a kérdés, hogy az eredetileg 40dkg cukor (amit közben 30dkg-ra javítottam) nem sok e? Ha soknak ítéled akkor cukor helyett használhatsz valamilyen cukorpótlót is valószínűleg úgy is megsül minden további nélkül, bár ezt én személyesen nem próbáltam még. Ha megtörténik akkor megírom.