Go Back

Egyszerű mézeskalács recept

Prep Time30 mins
Cook Time30 mins
Total Time1 hr
Course: Deszert
Servings: 5 -6 személyre
Author: Olgikonyhaja

Hozzávalók

  • 50 dkg búzaliszt
  • 15 dkg vaj
  • 30 dkg méz
  • 2 egész tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3-4 teáskanál mézes fűszerkeverék vagy fahéj szegfűszeg őrölve
  • 1 narancs leve és a héja lehetőleg vegyszermentes mostanában lehet kapni

Elkészítés

  • A száraz anyagokat először összekevertem, majd hozzáadtam a mézet a vajat, a tojást, és a narancs levét. Nem melegítettem össze semmi, csak egyben az egészet egy gombóccá gyúrtam majd 1 órára a hűtőbe raktam
  • Pihentetés után kinyújtogattam kb ceruza vastagra és kiszaggattam.
  • Előmelegített sütőben kb 6-7 perc alatt kisütjük maxi gázon.

Ez még fontos lehet

.Ha túl száraznak tűnik a tészta, akkor vagy egy kis tejföllel, vagy egy kis narancslével puhíthatunk rajta.Ez fontos, mert száraz tésztából nem lesz puha mézeskalács.
A díszítés a klasszikus 1 tojásfehérje 20 dkg cukorral kikeverve. Habzsákból kinyomva.