Go Back

Meggyes pite egyszerűen

Prep Time1 hr
Cook Time40 mins
Total Time1 hr 40 mins
Servings: 4 -8 személyre

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 egész tojás és egy sárgája
  • 1/2-1 csomag sütőpor
  • késhegynyi
  • 0.5 dl tej
  • 1 db citrom héja és a kifacsart leve

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 üveg magozott megy vagy 60 dkg friss vagy fagyasztott megy.
  • 4 evőkanál cukor
  • 1-2 kiskanál őrölt fahéj
  • zsemlemorzsa vagy dió

Elkészítés

  • Lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk.
  • Ezután belekeverjük a cukrot és belereszeljük a citrom héját.
  • A tojással, és a tejjel kissé összegyúrjuk, és a citrom levét is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Eközben lisztezni is biztos kell majd, hogy ne legyen ragacsos a tészta.
  • Kettéosztjuk a tésztát, kinyújtjuk és tepsibe rakjuk.
  • Zsemlemorzsával meghintjük a tésztát vékonyan, és a meggy tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta (a gyümölcs tölteléket nem árt kinyomkodni előtte).
  • A másik kinyújtott lappal befedjük a gyümölcsöket.
  • Egy tojással megkenjük a tetejét, és villával megszurkáljuk.
  • 180 fokon 30-35 percig sütjük (alsó-felső sütés).
  • Gázsütőben lehetséges, hogy hosszabb sütési idővel kell számolni ami kb 40-50 perc lehet.

Ez még fontos lehet

Én 30* 35 cm tepsiben készítettem el ami magas falú.