Go Back

Birsalma befőtt

Hozzávalók
  

  • Birsalma
  • Cukor
  • Fahéj rúd
  • Szegfűszeg
  • Víz

Elkészítés
 

  • A birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk.
  • Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget.
  • Az almákat elosztjuk az üvegekben (ne legyen tele teljesen) és 3-4 evőkanál cukrot szórunk rá.
  • Hideg vízzel felöntjük, de a víz ne érjen az üveg szájáig.
  • Celofánnal lezárjuk. Én a fedőket is rá szoktam csavarni, de nem szorítom rá teljesen. Csak úgy három ujjal rátekerem.
  • Egy nagyobb lábasba egy fém edény alátétet rakunk, és arra helyezzük az üvegeket. Van, aki újságpapírt használ erre a célra, de ez tisztább megoldás.
  • Felöntjük az edényt hideg vízzel úgy, hogy az üvegeket 3/4-ig lepje el.
  • A gázon, a víz gyöngyözve forrásától számítva 30 percig melegítjük.
  • Harminc perc után kivesszük a vízből óvatosan és a tetejét rászorítjuk.
  • Egy takaróval kibélelt ládába rakjuk, majd betakarjuk, és 2-3 napig hagyjuk kihűlni.
  • Ezután mehet a kamrába.