Go Back

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók
  

  • 1 db sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • cukor ízlés szerint
  • 2 dl tejszín
  • fél kávéskanál őrölt gyömbér

Elkészítés
 

  • A tököt megpucoljuk, és 2x2 cm-es darabokra vágjuk.
  • A vajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd a feldarabolt tököket hozzáadjuk.
  • Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
  • Felforraljuk befűszerezzük és puhára főzzük.
  • Botmixerrel pépesítjük és eközben a tejszínt is hozzáadjuk.
  • Pirított tökmaggal és/vagy valamilyen penészes sajttal ( kék penészes, márvány, gorgonzola), esetleg egy kis szerecsendióval megszórva tálaljuk.

Ez még fontos lehet

Ha kicsit az édesebb vonalon indulunk el, akkor ízesíthetjük még narancshéjjal, narancslével esetleg egy kis fahéjjal. Így egy picit talán jobban érdemes cukrozni.