Go Back

Édesburgonya köret felturbózva.

5 csillag 3 szavazatból
Előkészítés 20 minutes
Főzés 30 minutes
Teljes idő 50 minutes

Hozzávalók
  

A hozzávalók egy 20x35 cm-es tepsihez

  • 3 nagyobb édesburgonya
  • 4 közepes burgonya
  • 3-4 db répa
  • 3 db cékla
  • 1-1 fej vörös és lila hagyma
  • bors
  • egész köménymag
  • kacsa zsír liba zsír/ vagy étolaj

Elkészítés
 

  • A tepsit kizsírozzuk és a zöldségeket felkockázva elhelyezzük benne.
  • Megszórjuk a fűszerekkel és a tetejét egy két evőkanál kacsazsírral (vagy olíva olajjal) átkenjük.
  • Az egészet átforgatjuk és 1,5 dl vízzel meglocsoljuk.
  • Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Én a céklát szoktam nézni egy hústűvel. Mert ha az megpuhult, akkor leveszem a fóliát, és pirítom, átforgatom egy kicsit.

Ez még fontos lehet

Néha megszórom egy csipet kakukkfűvel és egy kis bazsalikommal, de csak ha eszembe jut. Esetleg próbálkozhatsz más fűszerekkel is.