Go Back

Almás diós sütemény

5 csillag 3 szavazatból
Előkészítés 10 minutes
Főzés 30 minutes
Teljes idő 40 minutes

Hozzávalók
  

  • 4 to jás
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 35 liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 dl étolaj
  • 6 db alma reszelve

Elkészítés
 

  • A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral egyneművé keverjük.
  • A lisztet a fahéjat a darált diót és a sütőport összekeverjük egy másik tálban majd hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
  • Ezután hozzáadjuk az olajat és a reszelt almát és az egészet jól elkeverjük.
  • A nagy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és egyenletesen elterítjük.
  • Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Jó étvágyat.