Go Back

Szezámmagos csirke

Kategória Főétel
Előkészítés 10 minutes
Főzés 30 minutes
Teljes idő 40 minutes

Hozzávalók
  

A hús

  • 2 egész csirkemell

A bundához

  • 9 ek liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 lapos kávéskanál szódabikarbóna vagy 1 púpos kk sütőpor
  • 3 to jás
  • 1 tk só
  • kb 1 dl víz

A szószhoz

  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szezámmag
  • Ketchup kb 1 5-2 dl (vagy ízlés szerint)
  • csípős paprikakrém piros arany

Elkészítés
 

A csirkemell elkészítése

  • A csirkemellet felszeleteljük kb 3X3 cm-es darabokra, majd egy kis lisztben megforgatjuk, így kevésbé tapadnak egymáshoz.
  • A bundához összekeverjük a fenti összetevőket, amíg kicsit sűrűbb állagot nem kapunk mint a palacsinta tészta.
  • A belisztezett csirkemell darabokat megforgatjuk ebben a tésztában majd bő olajban kisütjük.

A szósz elkészítése

  • A mézet felmelegítjük, belerakjuk a szezámmagot, a csípős paprikakrémet, és a ketchupot.
  • Picit összefőzzük, de nem kel túl melegen és túl sokáig.

Ez még fontos lehet

A ketchup mennyiségét érdemes kóstolással beállítani. Én nem szoktam méricskélni csak nyomom a flakonból amíg jó nem lesz.
A csípős íz hasonlóképp állítható be.
Ha készen vagyunk rizzsel tálaljuk.