Go Back

Birsalmaszósz recept

Kategória Szósz
Teljes idő 30 minutes

Hozzávalók
  

  • 4 db közepes vagy 5 db kisebb birsalma kb 1/2kg pucolva
  • csipet só
  • 4 evőkanál cukor izlés szerint
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3-4 evőkanál keményitő vagy liszt vagy 1 cs vaniliás pudingpor / főzős /

Elkészítés
 

  • A birsalmákat magházuktól megtisztitjuk. Pucolni nem kell, csak fel kel vágni kockákra.
  • Felengedjük egy lábosba annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Majd puhára főzzük.
  • Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét.
  • Egy csipet sóval, és a cukorral ízesítjük. Egy késhegynyi őrölt fahéjat is rakhatunk bele.
  • A tejfölt kikeverjük csomómentesre a keményítővel, vagy a liszttel.
  • Kevés hideg vízzel keverhetjük folyékonyabbra.
  • A birsalma főzőlevéből hozzámerítünk egy-két merőkanállal majd tovább keverjük simára.
  • A gyümölcshöz öntjük és pár percig forralva -kicsit kevergetve- besűrítjük.