A hétvégén két süti is készült egy csapásra. A vasárnapi vendégségbe készülődve még nem teljesen formálódott meg bennem mi is lenne a legjobb választás, és végül is összedobtam egy hamis meggyes lúdlábat. És amíg a piskóta megsült leültem egy percre a tv elé, és a Borbás Marcsi műsorában éppen egy diós bögrés süti recept volt a porondon. Na mondom, ez annyira egyszerű, amíg a piskóta megsül addig ezt megcsinálom. Hívják ezt még diós kevert bögrés -nek is, mert csak összekevered, megsütöd és kész. Így lett aztán egy sütiből kettő.
Az adagokra ilyenkor - mikor nem csak itthonra készül a desszert- muszáj rászámolni 50%-ot, mert, kicsi fiam, és a drágalátos apukája, amikor kész van a süti, kóstolás jogcímén leveszik a belőle a tizedet, az áfa-t, a hadi váltságot, és a füstadót ( persze azt csak ha odaégett).
Szóval ez csak úgy, sebesen készült, és sebesen lett fényképezve is. És csak a végeredményről. Az előzmények úgysem érdekesek annyira, mert csak egy csúnya massza az egész.
Hirtelen jutott eszembe, hogy ha már diós bögrés süti, akkor kapjon a tetejére egy kis diót, díszítésnek. Csak hogy ne legyen olyan egyhangú.
Kellemes sütögetést.
A Diós bögrés süti receptjét alább találod, ahol ki is nyomtathatod.
[recept-elott link_a_kephez="igen"]
Diós bögrés süti
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre cukor (kb 250g Lehet kevesebb is. mondjuk a fele.)
- 1 bögre liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 1 bögre tej
- 1 db tojás
- Először a tejet, tojást, cukrot, diót összekevertem.
- A lisztet összekevertem a sütőporral, majd hozzáadtam a többi alapanyaghoz. Csomómentesre elkeverjük.
- Sütőpapírral kibélelt, vagy zsírozott lisztezett tepsibe öntve tűpróbáig sütjük. Kb 25-30percig.
- Én a tetejét leöntöttem csokival, így kicsit olyan zserbós lett.
Ha szereted, rakhatsz bele csoki darabokat, esetleg aszalt vagy sima gyümölcsöket.
A bögrés dióst hány fokon sütjük?
Kedves József
Kb 170-180°C-on sütheted.
Szia! Finom vagy rétes lisztet használtál?
Tej mindegy, hogy milyen, 1.5 vagy 2.8%-os?
Szia.
Finom lisztet használtam. A tej az mindegy milyen.