Múmia hot dog

Ha egy különleges halloween vacsorával szeretnéd meglepni gyermeked akkor készíts neki múmia hot dogot . Kisebb gyermekekkel az elkészítés is egy élmény lehet, de evés közben is folytatódhat a móka. Már amennyiben a házirend megengedi. Az viszont ünnepnapokon nem érvényes.

A pinterest-en láttam ezt a jópofa ötletes múmia hot dogot, ami annyira megtetszett, hogy mi is elkészítettük.

Sokat nem vártunk tőle, hiszen mégiscsak virsliről beszélünk és egy kis tésztáról, de ha már közeleg a halloween akkor mókázzunk egy kicsit.

Mindössze kettő darab hozzávaló szükséges az elkészítéshez. Virsli és tészta.

Amiket én láttam ott sima pizza tésztával volt körbetekerve a virsli, így aztán mi is így tettünk. Amire már az elején számítottam, hogy az a vékonyka kis tészta ki fog száradni, beigazolódott. Így kicsit ropogós lett, de nem veszélyes. Érdemesebb egy kicsit vastagabbra vágni a tésztát, talán akkor puhább marad a közepe.

Talán meg lehet csinálni leveles tésztával is, de azt majd legközelebb próbáljuk ki. Nem akartam egy egész csomagot kiolvasztani. Inkább gyúrtam egy pizza tésztát. A tészta maradékát pedig megsütjük pizzának. Mert ehhez a virsli múmiához marhára nem kell sok tészta. (A lap alján megtalálod a tészta receptjét)

Ha viszont megvan, akkor kinyújtjuk 5-10mm vastagra, és kb. 5-10 mm-es csíkokra vágjuk. Betekerjük vele a virslit, majd előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.

Múmia hot dog

A szemébe nyomtam két borsot, hogy lássák a múmiák, kik végeznek velük.

Múmia hot dog
Múmia hot dog
Múmia hot dog

Nem tudok többet elmondani.

Jó étvágyat.

[recept-elott link_a_kephez="igen"]

Virsli múmia

  • Virsli (amennyit szeretnél)

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 kk por élesztő
  • 1 kk só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1,5 dl langyos víz
  1. A tésztához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet.
  2. Dagasztás után 20-30 percet pihentetjük. majd átdagasztjuk, egy gombócot gyúrunk belőle és félretesszük még 20 percre.
  3. A tésztát a második pihentetés után kinyújtjuk, 5-10 mm vastagra és 5-10 mm széles csíkokat vágunk belőle amivel a virsliket betekerjük.
  4. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Elvileg leveles tésztával is elkészíthető, de mi nem próbáltuk még. 
A maradék tésztát le is lehet fagyasztani, ami esetleg később egy kisebb pizzához jól jöhet.

 

 Elkészítetted a receptet?  Használd az @olgikonyhaja és a #olgikonyhaja  hashtaget az Instagramon.

Vélemény, hozzászólás?