rántott gríz

A rántott gríz gyermekkoromban nálunk hétköznap egy tartalmas leves mellé ( pl bab vagy gulyás) volt elkészítve ebédre. Suliból hazaérve már a teraszon éreztük a fahéjas porcukor illatát. Ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam.

Mindig nagyon örültünk öcsémmel az aznapi ebédnek. Egész délután rájártunk a konyhába lévő tányéron (bár ő rombusz alakúra vágta) csinos halomba rendezett finomságra.

rántott gríz

Ha főztél már tejbegrízt akkor ezt is pofonegyszerű lesz elkészíteni.

rántott gríz

Ez abszolút fogyókúrás kaja. Van benne egy kis szénhidrát, fehérje, (na meg a sárgája is), tejcukor, plusz egy kis szénhidrát.

rántott gríz

Még egy kis szénhidrát.

rántott gríz

Már majdnem kész

rántott gríz

Ezt a finomságot éhesen is meg lehet sütni, mert addig úgyse lehet megenni amíg nem hűlt ki, bár nálunk a családban vannak bátor emberek, akiknél ez nem okoz gondot.

rántott gríz

Viszont ha kihűlt, gyorsan elfogy. Ha sok van akkor is.

rántott gríz

Britt tudósok megállapították, hogy a rántott grízből készült építmények nem tartanak sokáig.

Ha lehetne, akkor az olajban sütéstől itt is eltekintenék mint sok más étel esetében is, de sajnos itt ez nem lehetséges.

Ennek ellenére egy finom és laktató étel, és mindenképp ajánlom legalább egyszer kipróbálni, mert sem különleges alapanyag sem különleges eszközök nem kellenek hozzá.

Kellemes sütögetést, szép napot.

[recept-elott link_a_kephez="igen"]

Rántott Gríz

4 csillag 1 szavazatból
Kategória Desszert
Előkészítés 10 minutes
Főzés 30 minutes
Teljes idő 40 minutes

Hozzávalók
  

  • 1 liter tej
  • gríz sűrű tejbegrízt kell főzni ehhez képest kell adagolni
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál cukor
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • 2-3 db tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés
 

  • A tejet felforraljuk. A grízt folyamatos keverés mellett óvatosan kanalazzuk a tejbe. Tulajdonképpen egy sűrű tejbegrízt főzzünk.
  • Ha kész, akkor a cukrokat (a simát és a vaníliást) még melegen belekeverjük, majd gyorsan egy vízzel kiöblített tepsibe (négyzet vagy téglalap alakú legyen) öntjük.
  • Ha kihűlt, téglalap vagy rombusz alakúra felszeleteljük.
  • Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába megforgatjuk. Serpenyőben bő olajban arany színűre sütjük mindkét oldalát.
  • Fahéjas porcukorral megszórjuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
  • Jó étvágyat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mond el hogy tetszett




A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!

  1. 4 stars
    A stílusnak, humornak 5. Vigyorogtunk az asszonnyal...
    Valszeg' kipróbáljuk, a fent nevezettek után, vagy egyéb - nálunk csípős, fűszeres - étkek után. Köszi!
    Üdv!