• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

olgikonyhaja.hu

  • Kezdőlap
  • Blog
  • Receptek
    • Egyszerű receptek
    • Levesek
    • Főétel
    • Desszert
    • Sütemény
    • Muffin receptek
  • Rólunk
  • Kapcsolat

Magvas túrós háromszög

2016-02-05

Magvas túrós háromszögEgy igazi vendégváró finomság készült már most harmadik alkalommal. Elsőre is nagy sikert aratott, és elég nagy kihívást jelentett, hogy a sütik valóban meg is várják a vendéget. Az eredmény, a sütés után egy ropogós, de mégis lágyan összeomló magvas túrós háromszög.Amit én háromszögre vágtam, de nyilván lehet ez négyszög  téglalap vagy paralelepipedon is. Kinek mi tetszik.

A  tészta roppant egyszerű, csak három dolgot kell összegyúrnunk besóznunk majd hidegen pihentetni egy ideig.

A tészta kidolgozásánál a zsiradékot a hűtőből kivéve, szobahőmérsékleten felmelegítve (ne olvadjon folyósra) kezdjük el összemorzsolni a liszttel.  A tészta pihentetésére ezt követően azért van szükség hogy a zsiradék visszadermedjen és tudjunk vele dolgozni. Ha a tészta a kidolgozása során nem melegszik fel túlságosan, és úgy gondoljuk, menni fog a nyújtás, vágás, akkor a pihentetést el is hagyhatjuk, és nekifoghatunk a többi folyamatnak.

Nyújtás után felkerül a tojás, ami egy egész tojás kissé felverve, de csak annyira, hogy a sárgája és a fehérje összekeveredjen.

Magvas túrós háromszög tojással megkenés

A nagyobb magoknak nekiestem a mozsárral. Szórtam rá diót, sós mogyorót, szezámmagot, mákot.

Magvas túrós háromszög

Rájöttem, hogy akkor járok a legjobban, ha még a tepsin kívül elvágom, és utána rakom bele. A pizzavágó erre tökéletes.

Magvas túrós háromszögMagvas túrós háromszögMagvas túrós háromszögMagvas túrós háromszögMagvas túrós háromszög

Ebben az évben még biztos elkészítem pár alkalommal és szerintem ezt gluténmentes változatban is ki lehet próbálni, mert nem kell keleszteni a tésztát.

Próbáljátok ki hévégén. Kellemes sütögetést.

A Magvas túrós háromszög elkészítését és a receptet alább találod, ahol ki is nyomtathatod.
Magvas túrós háromszög
 
KINYOMTATOM
ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 PERC
FŐZÉSI IDŐ
10 PERC
TELJES IDŐ
30 PERC
 
A recept szerzője: Olgikonyhaja
RECEPT TIPUSA: Sós sütemény
ADAG: 6-8 fő
HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg margarin, vaj, esetleg zsír
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 egész tojás
  • Reszelt sajt
  • Magok amiket szeretnél a tetején: dió, mogyoró, szezámmag, stb
AZ ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSEI
  1. A zsiradékot a lisztet és a túrót összegyúrjuk, és fél-egy órát pihentetjük (hűvös helyen, esetleg a hűtőben, kb 6-10 fokon)
  2. Pihentetés után vékonyra (kb 5mm) nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással.
  3. A nagyobb magokat durvára törjük.majd megszórjuk vele a tésztát.
  4. A reszelt sajttal is megszórjuk és háromszögekre vágjuk ( vagy amilyen alakúra szeretnéd).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. Előmelegített sütőben 200°C fokon megsütjük, kb 10-15 perc alatt.
EZ MÉG FONTOS LEHET
A tészta kidolgozásánál a zsiradékot a hűtőből kivéve,szobahőmérsékleten kicsit felmelegítve(ne olvadjon folyósra) kezdjük el összemorzsolni a liszttel. A tészta pihentetésére ezt követően azért van szükség hogy a zsiradék visszadermedjen és tudjunk vele dolgozni. Ha a tészta a kidolgozása során nem melegszik fel túlságosan, és úgy gondoljuk, menni fog a nyújtás, vágás, akkor a pihentetést el is hagyhatjuk, és nekifoghatunk a többi folyamatnak.
3.5.3208

Kategória: Csak 5 alapanyag, Sós sütemény, Vendégváró Címkék: háromszög, magvas, túrós, vendégváró

Ezeket láttad már?

Birsalmaszósz recept
Birsalmaszósz recept
Pita recept
Pita recept
Erdei gyümölcs leves
Erdei gyümölcs leves
Csörögefánk herőce vagy forgácsfánk
Csörögefánk herőce vagy forgácsfánk

Reader Interactions

Vélemény, hozzászólás? Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Te hány csillagot adnál a receptnek?:  

Elsődleges oldalsáv

Legutóbbi bejegyzések

  • Birsalmaszósz recept
  • Meggyes pite egyszerűen
  • Daramorzsa recept egyszerűen
  • Csokis banános kuglóf
  • Birsalma befőtt tartósítószer nélkül

Legutóbbi hozzászólások

  • Olgi - Kandírozott gyömbér
  • Olgi - Kandírozott gyömbér
  • Erdei Jánosné - Kandírozott gyömbér
  • László - Kandírozott gyömbér
  • László - Kandírozott gyömbér

Kategória

  • Alapanyagok
  • Befőttek
  • Bögrés süti
  • Csak 5 alapanyag
  • Desszert
  • Díszítés
  • Egyszerű
  • Élelmiszer adalékanyagok
  • Ez történt a kertben
  • Főétel
  • Gyerekeknek
  • Gyümölcs szósz
  • gyümölcsleves
  • Házi praktikák
  • Kalács recept
  • Kelt tészta recept
  • Kerti finomságok
  • Kerti helyzetjelentés
  • Kínai ételek
  • Köretek
  • Kuglófok
  • Lekvárok
  • Levesek
  • Mikor melyiket
  • Muffin receptek
  • Ötletek
  • Pite
  • Raclette recept
  • Sertés
  • Sertéscomb receptek
  • Sós sütemény
  • Sütemény
  • Tökös kaják
  • torta
  • Vendégváró
  • Zöldségek
  • Zsemle készítése

Ezeket láttad már?

Erdei gyümölcs leves
Erdei gyümölcs leves
Csörögefánk herőce vagy forgácsfánk
Csörögefánk herőce vagy forgácsfánk
Édesburgonya köret
Édesburgonya köret felturbózva
Pita recept
Pita recept
Birsalmaszósz recept
Birsalmaszósz recept
Kókuszgolyó
Kókuszgolyó
  • Kezdőlap
  • Hozzászólások feliratkozásának kezelése
  • Kapcsolat

Az olgikonyhaja.hu oldalt a WordPress és a Genesis Framework működteti. · Copyright © 2019 · Kezdőlap · Bejelentkezés · Adatkezelési tájékoztató · Cookie kezelési tájékoztató