Erdei gyümölcs leves

A ribizli lekvár az üvegben pihen a maradékból pedig hirtelen hamarjában készült egy fazék erdei gyümölcs leves. Az, hogy a ribizlit mennyire erdei azt nem tudom, de a málna egészen biztos az, így talán jogosan használhatom ezt a kifejezést rá. Persze kerülhetett volna bele még egy kis áfonya esetleg eper, amitől még erdeibb lett volna, de ami nálunk terem ("itt az erdőben") és pont egyszerre szüretelhető, az itt most mind felsorakozott. Málna, piros ribizli, fekete ribizli, fehér ribizli.

Nyilván bármilyen bogyós gyümölcsből elkészíthető, de ha valaki nem szeretné a ribizli, akkor marad az eper, áfonya, stb. Egyféle gyümölcsből is pont ugyan ezzel a módszerrel készül, és tulajdonképpen az összes puha húsú gyümölcshöz használhatjuk ezt a receptet.

Ez az erdei gyümölcs leves főzés nélkül készül

Nos igen. Sokan használják ezt a technikát nem újdonság ez. És ez a leves is hidegen készül, aminek több előnye is van:

  • nem kell felmelegíteni (energiatakarékos)
  • nem kell lehűteni (ez a legjobb az egészben)
  • benne marad az összes vitamin
  • pillanatok alatt  kész van

A nyári melegben egészen üdítő kellemes frissítő.

Erdei gyümölcs leves a fazékban
Erdei gyümölcs leves

A magas rosttartalmú gyümölcsök ( alma, körte) kivételével én mindig így készítem ezt a fajta levest. Bár a sárgadinnye nem gyümölcs, de azzal is nyugodtan kipróbálhatjuk.

Mindenkinek jó étvágyat.

[recept-elott link_a_kephez="igen"]

Erdei gyümölcs leves

5 csillag 1 szavazatból
Kategória Gyümölcsleves
Előkészítés 5 minutes
Főzés 2 minutes
Teljes idő 7 minutes

Hozzávalók
  

  • 15 dkg málna
  • 15 dkg fekete ribizli
  • 15 dkg piros ribizli
  • 15 dkg fehér ribizli de ezek bármelyike szabadon variálható, más gyümölcsökkel is. Pl. eper, áfonya
  • 250 ml habtejszín
  • csipet fahéj
  • kb annyi víz amennyi ellepi
  • cukor méz ízlés szerint
  • a tálaláshoz tejszínhab

Elkészítés
 

  • A gyümölcsöket tisztítás után a vízzel felengedjük. Amennyi ellepi.
  • Csipet fahéjjal és cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a habtejszínt majd egy botmixerrel összeturmixoljuk.
  • Aki a magokat nem szereti, az szűrje át egy szitán.
  • A tetején tejszínhabbal tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mond el hogy tetszett




A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

    1. Kedves Dajka Ferencné
      Habverő nem kell hozzá.
      Próbálja meg egy botmixerrel.
      Ha nincs botmixer sem, akkor főzze meg és egy szitán törje át.
      Üdv Olgi