Bőrös malaccomb

Igen igen ő lesz az! A jó kis bőrös malaccomb.

Ismerős a kép?

Habár elsőre lehet, hogy nem ugrik be, de kicsit gondolj csak vissza gyermekkorod rajzfilmes élményeire!

Megvan? Igen igen, a Tom és Jerry néhány részében figyelhetünk fel rá. Hogy hol? Ez egy nagyszerű kérdés.

Azt gondolhatnánk, hogy ezt az ételt az a mindenki által ismert papucsos öregasszony -akiről nem lehetett tudni, hogy a tulajdonos volt vagy a bejárónő- készítette el ebédre. De én az ő kezében ezt sosem láttam.Ezt a nagy darab húst én mindig a kutya szájában láttam, aki mint jó házőrző persze jogosan meg is érdemelte.

Az amerikaiak abban az időben rendkívül el voltak foglalva az űrprogrammal, a hippimozgalommal, Vietnammal, az autók teljesítményével. A fél ország drogozott meg ivott, a másik fele oda volt háborúzni. Aki nem drogozott, és nem harcolt, az az Apolló programban építette a holdjárót 7/24-ben. Ez azt jelentette hogy senki nem volt otthon csak a gyerekek meg az asszony, aki rutinból megsütötte a malac sültet, aztán rájött, hogy az ő picike érzékeny gyomra ezt nem bírja a gyerekek meg már teletömték magukat mályvacukorral, így nem fogja megenni senki.

Ezek után persze ki ette meg az egészet? Naná, hogy odaadta a kutyának. Lakjon jól az a szegény pára.

Így tengették szörnyű életüket a 60-as 70-es években az amerikai kutyák, macskák, és egerek.

Tom-and-Jerry-meat
Forrás: Google

Eljött az ideje annak, hogy belekóstoljunk ebbe a nem mindennapi kutyaéletbe és megsüssük a magunk malacát.

Az azért bizonyára feltűnt, hogy a Tom előtt lévő bőrös malac comb már nem annyira malac. Aligha lehetett kevesebb a koca súlya 200kg-nál. Mi azért nem mentünk ilyen messzire, mert amit sütöttünk az kb 1,5kg volt.

Az ötlet, hogy sütni kellene egy ilyet, onnan ered, hogy a WHO bejelentette hogy a vörös húsok fogyasztása nagyobb egészségügyi kockázatokkal jár. Szeretünk veszélyesen élni, így aztán ennek örömére bele is fogtunk.

Az elkészítés nagyon egyszerű. Sóval borssal mindkét oldalt bekenjük.

Bőrös malaccomb fűszerezve

Ízlés szerint tehetünk a tetejére lila hagymát, vöröshagymát, fokhagyma, só. bors, köménymag.

Bőrös malaccomb fűszerezve

A tepsi alját zsírral kikenetem, és raktam bele egy kevés kis vizet. Majd irány a sütő.

Bőrös malaccomb

A végeredmény magáért beszél. Ez az adag kb 5-6 személyre elegendő. Talán...

Kellemes sütögetést és jó étvágyat.

[recept-elott link_a_kephez="igen"]

Bőrös malaccomb

Előkészítés 20 minutes
Főzés 1 hour 40 minutes
Teljes idő 2 hours

Hozzávalók
  

  • 1 db jó nagy szelet bőrös malaccomb
  • Bors
  • Ételízesítő
  • 1 evőkanál egész köménymag
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1-2 fej vöröshagyma vagy lila hagyma.
  • Sertészsír

Elkészítés
 

  • A tepsit kikenjük zsírral
  • A hús mindkét oldalát sóval,borssal bedörzsöljük.
  • A tepsibe tesszük, majd rászeljük a vöröshagymát, rádobáljuk a fokhagymákat a köménymagot és ételízesítővel megszórjuk.
  • A tetejét egy két evőkanál sertészsírral megkenjük.
  • Aláöntünk egy deciliter vizet.
  • Alufóliával befedjük. Előmelegített sütőbe 1.5-2 órán keresztül sütjük, míg omlósan puha nem lesz.
  • Majd az alufóliát leszedve a tetejét pirosra sütjük.

Ez még fontos lehet

Sülés közben a zsírt és vizet ha szükséges, akkor pótolhatjuk, hogy ne égjen le az alja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mond el hogy tetszett