Almás diós sütemény

Az ehhez hasonló sütik mint ez az almás diós sütemény akkor születik mikor már ötödjére merül fel bennem a kérdés: Mit is kéne sütni a hétvégén? Én nem tudom eredetileg mi volt ennek a neve --a neten találtam ezer éve--, de nem bonyolítottuk túl a dolgot, és így almás diós sütemény lett.

Sokan azt hinnék, hogy egy nagy gáztepsi mennyiségű sütemény normál esetben akár elegendő is lehetne 6-8 személyre, de ez nálunk nem mondható el, mert úgy elfogyott, mint Kossuth Lajos regimentje. Ez akár azt is jelentheti, hogy egész jól sikerült. Jelentse azt, tényleg jó lett.

Ha van otthon hat darab közepes almád és egy kevés dió már készítheted is. Az alapanyagok összedolgozása nem bonyolult, a receptben (ami a lap alján található) minden le van írva.

Ebbe most golden almát reszeltem, ami egy édes alma. Talán ha egy kicsit savanykásabb almából készítjük --idared, jonagold -- akkor finomabb lesz, de elvileg bármilyenből elkészíthető.

Na mindegy, végül is gyerekjáték az egész. Összekevered, beöntöd megsütöd és kész.

Az almás diós sütemény sütése

Almás diós sütemény a tepsiben, sütés után.

Ha lehetséges használj sütőpapírt, mert sok munkát megspórolsz vele. Ha nincs akkor vajazd/zsírozd és lisztezd ki. Nálam 30 percig sült előmelegített gáz sütőben. Légkeverésesben lehet hamarabb is megvan.

Almás diós sütemény felvágva
Almás diós sütemény

Egy kevés kis porcukornál több díszítést szerintem ez az almás diós süti nem igényel, de ezt rád bízom.

Jó étvágyat!

[recept-elott link_a_kephez="igen"]

Almás diós sütemény

5 csillag 3 szavazatból
Előkészítés 10 minutes
Főzés 30 minutes
Teljes idő 40 minutes

Hozzávalók
  

  • 4 to jás
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 35 liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 dl étolaj
  • 6 db alma reszelve

Elkészítés
 

  • A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral egyneművé keverjük.
  • A lisztet a fahéjat a darált diót és a sütőport összekeverjük egy másik tálban majd hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
  • Ezután hozzáadjuk az olajat és a reszelt almát és az egészet jól elkeverjük.
  • A nagy gáztepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát és egyenletesen elterítjük.
  • Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
  • Jó étvágyat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mond el hogy tetszett




A bejegyzéshez eddig 6 hozzászólás érkezett.

  1. 5 stars
    Szia!
    Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, már régóta kerestem. A leírásból kimaradt, hogy hány percig kell sütni. Szeretném a hétvégén megsütni, szóval várom a válaszod 🙂
    Köszönöm!

    1. Kedves Rita
      Igazad van tenyleg lemaradt. Bocsi. Pótoltam.
      Én a gázos sütőben kb. 25-30 percig sütöttem, de a 20. perctől érdemes tűpróbával ellenőrizni.

  2. Szia Olgi!

    Nagyon fincsinek tunik a recept, megkerdezhetnem hogy milyen meretu tepsiben sutod? 30x40cm vagy kisebb?

    1. Kedves Dóri

      Egy zománcos magas falú tepsiben szoktam sütni, ami 20X30 cm-es.
      Kellemes sütögetést!
      Üdv Olgi

  3. 5 stars
    Most sütöm, egy kis változással, rizsliszt és kókusz olajjal. Cölikiás a lányom!
    Remélem finom lesz!

    180- 200 fokon sütöm, villany sütőben 😊