Hamis meggyes lúdláb

A hétvégén készült ez a kis finomság. A család szerint jobb mint az eredeti. Persze az eredeti lúdláb kakaós krémmel készül, de ezt most lecseréltem egy nagyon finom meggyesre. Így egyszerűen ez csak egy hamis meggyes lúdláb lett.

Nem lett szép, de legalább csúnya lett.

Mostanában készült néhány csokis édesség, de az igazság az, hogy a legtöbb csokis süti csak számomra nyújt felhőtlen élvezetet. A férjem,-ugyan nem mindenáron-, de általában kerüli ezeket. Ugyanakkor a brownie az tetszett neki. Persze "ha ló nincs jó a szamár is" alapon, simán megeszik a csokisakat is, csak a készítésnél megy a duma.

De mint a képek mutatják most ők nyertek. Így lett aztán meggyes ez a hamis lúdláb.

Tulajdonképpen két süti is készült egyszerre, emiatt kicsit kapkodósan lett felvágva, és talán fényképezve is, de végül is nem lett rossz. Pedig a kés éles volt a csoki nem volt vastag és nem volt hideg. Valószínűleg az alatta lévő krémnek nem volt tartása, így aztán kicsit megrogyott.

Hamis meggyes lúdláb

A meggy talán a legjobb gyümölcs, amit a természet, a Jóisten, vagy éppen a növénynemesítők  kitaláltak, és ebben a sütiben is tökéletes. Próbáljátok ki.

Kellemes sütögetést, és jó étvágyat.

A hamis meggyes lúdláb receptjét itt találod.

[recept-elott link_a_kephez="igen"]

Hamis lúdláb

A piskótához:

  • 3 to jás
  • 7,5 dkg porcukor
  • 6 dkg finom liszt
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 1 kiskanál sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl megylé
  • 1 csomag puncs (főzős pudingpor)
  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • Két marék magozott meggy

Így készült a piskóta:

  1. Tulajdonképpen ez nagyjából egy sima kakaós piskóta.
  2. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét lágy (nem teljesen kemény) habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beledolgozzuk.
  3. Egyharmadát a habnak a cukros tojássárgájára tesszük, de még nem keverjük el.
  4. A lisztet a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát a habra szitáljuk (így nem lesz csomós), majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
  5. Egy tortaformát vagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük.

Így készült a krém:

  1. A pudingport sűrűre főzzük a 4 dl megylében.
  2. A vajat (20dkg) a porcukorral (15 dkg) kikavarjuk, majd ha a puding kihűlt, akkor azzal is óvatosan keverjük el pár mozdulattal.
  3. A magozott meggyet beleszórjuk, elkeverjük, majd megkenjük vele a piskótát.
  4. A tetejét olvasztott csokival borítjuk.

Vélemény, hozzászólás?

A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!