Csokis körtés pite

Az ősz elindult körte is van rogyásig. Mivel a befőttel már végeztem arra gondoltam, hogy a megmaradt gyümölcsből mégiscsak sütni kéne egy sütit. A választás egy pitére esett, aminek a neve attól lett csokis körtés pite, mert kapott egy kis csokit is, hogy egy kicsit izgalmasabb legyen,

Pucolás közben a nagyon éretteket külön raktam és egy kis citromlével is meglocsoltam, hogy ne barnuljon meg, így a sütést követően is viszonylag dekoratív marad. Már amennyiben ez fontos számunkra, hiszen az ízén ez nem sokat változtat.

Csokis körtés pite

Valójában ez is mint minden hasonló típusú pite tészta, a tetejére szórt gyümölcsöktől, és csokoládé darabkáktól válik változatossá és valóban ízletessé.

Az alábbi képen egy másik variációban látható, amire málna, füge és persze egy kis csoki került.

Csokis fügés pite

Elég gyorsan elfogy, így aztán ha nagyevők vannak a családban (mint nálunk), érdemes egyszerre kettőt csinálni.

Csokis fügés pite

Melegen a csoki kicsit maszatolós, de úgy még finomabb.

Jó étvágyat

[recept-elott link_a_kephez="igen"]

Csokis körtés pite

Olgikonyhaja.hu
5 csillag 1 szavazatból
Előkészítés 15 minutes
Főzés 30 minutes
Teljes idő 45 minutes

Hozzávalók
  

  • 1 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg liszt fele lehet rétesliszt is
  • 1 kk sütöpor
  • 2 ek tejföl
  • Körte a tetejére
  • 6 dkg csokoládé jó minőségű.

Elkészítés
 

  • A tojást a cukorral habosra kikavarjuk , a tejfölt elkeverjük benne .A lisztet elkeverjük a sütőporral és mehet a tojásos keverékbe.Én pici tejjel lazítottam a tésztát , hogy folyósabb legyen ,jobban elterüljön a formába.Meg reszeltem bele egy leheletnyi citromhéjat. Kivajazott lisztezett pite formába öntöttem.
  • A tetejére elrendeztem a feldarabolt gyümölcsöt és rászórtam az aprított csokoládét. Előmelegített sütőben kb : 20-25 percig sül. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy nem folyós-e a tészta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mond el hogy tetszett




A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!